we realiseren uw woningvan A tot Z

Helder stappenplan: van inventarisatie tot oplevering
De werkwijze van Bouwgroep Huiskes bestaat uit vijf transparante stappen. Eerst bekijken we samen jouw de wensen en eisen. Op basis van jouw voorkeuren maken we een vrijblijvend ontwerp en een technische omschrijving op maat. Ben je tevreden? Dan starten we de voorbereidingsfase.

Ligt de planning eenmaal vast, dan kan de uitvoering beginnen. Ook tijdens de bouw blijven we flexibel en zijn kleine wijzigingen mogelijk. Na oplevering van de woning bieden wij nazorg en krijg je waardevol advies op het gebied van onderhoud. Na de sleuteloverdracht kun jij beginnen met de inrichting van je droomwoning!

Onze werkwijze in 5 stappen
1

Inventarisatie wensen en eisen

Als eerste bekijken we gezamenlijk met je de wensen en eisen. Hierin geef je zelf aan welke ideeën en wensen je met betrekking tot de nieuwe woning hebt. We bekijken welke type woning je aanspreekt en op welke manier we deze tot het gewenste resultaat kunnen brengen binnen het gestelde bouwbudget. Onze artist impressions, foto’s en plattegronden van de woningen helpen hier alvast bij. Daarnaast is het verstandig om inzicht te hebben in de bouwlocatie van je woning.

2

​​​​​​​Ontwerpen en budgetteren

​​​​​​Nadat we de wensen en eisen op papier hebben, is er de mogelijkheid om een vrijblijvend ontwerp en bijbehorende technische omschrijving op maat te ontvangen. We zullen met een concreet voorstel komen en je ontvangt een opgave van de bouwkosten van de nieuwe woning. Daarnaast bekijken we of het ontwerp aan de verwachtingen voldoet en nemen de ontwerpkeuzes door. Hierna maken we een keuze voor het definitief te realiseren ontwerp en starten we met enkele voorbereidingen.

3

Voorbereidingsfase

Wanneer alles naar tevredenheid en wens is, starten we met de voorbereidingsfase van het project. Hierin worden definitieve tekeningen voorgelegd aan de welstand en worden de bouwmaterialen uitgezocht. Wij nemen hiervoor de verantwoording. Door de korte en directe lijnen kun je als opdrachtgever altijd terecht met vragen die je hebt tijdens het proces.

4

Realiseren

Nadat we alles omtrent de voorbereiding en planning vast hebben liggen, starten we met de uitvoering van het project. In deze ‘doe-fase’ zullen de werknemers van Bouwgroep Huiskes op de bouwplaats het werk verrichten. Ook gedurende de bouw stellen we ons flexibel op en zijn (kleine) wijzigingen in overleg nog steeds goed mogelijk. Electrapunten worden bijvoorbeeld pas exact op de bouwplaats bepaald. Tijdens deze bouwperiode wordt het werk door ons verzekerd

5

Opleveren en nazorg

Na het uitvoeren van alle bouwactiviteiten lopen we de wensen- en eisenlijst langs en bekijken we de volledige woning. Daarbij evalueren we het verloop tijdens de bouw en geven we, wanneer mogelijk, adviezen op het gebied van onderhoud en nazorg zodat de woning haar unieke karakter ook op de langere termijn behoudt. Na de sleuteloverdracht is de gewenste droomwoning dan gereed. De woning kan verder ingericht worden, waarna het verhuizen en vooral genieten kan beginnen.

Keuzes en vaste partners

Met onze hulp bouw jij je huis uiteindelijk helemaal zelf. Dankzij onze flexibele werkwijze stel jij de woning volledig naar eigen smaak samen. Van stenen tot pannen en van deuren tot muren. Heb je een specifieke wens of een strakke bouwdeadline? Onze vaste partners bieden een variëteit aan keuzes en staan garant voor leverzekerheid in het bouwproces.

Bouwwijze

Tijdens een bouwproject is rechtstreeks contact met de bouwer wel zo prettig. Bouwgroep Huiskes hanteert daarom korte lijnen en verzekert je van een vast aanspreekpunt. Bouwen doen we met een gezonde balans tussen traditionele methoden en prefab. Onze prefab daken en houten kozijnen produceren we allemaal in eigen beheer. Zo verrijst er binnen relatief korte bouwtijd een unieke woning van topkwaliteit. En dat zie je direct!